Lisa Edelstein info

5. března 2008 v 18:29 |  Lisa Cuddy

Dr. Lisa Cuddy(Lisa Edelstein)

Lisa Edelstein se narodila 21. května 1967. Je to američanka, původem z Bostonu v Massachusetts. Měří pouhých 168 cm.
Studovala na New York University. Hrát chtěla už odmala, svou kariéru začínala v mnoha amerických seriálech (Just Shoot Me, Seinfel, ER, Ally McBeal aj.) Například v seriálu Ally McBeal si zahrála transsexuálního přítele Jamese LeGrose, nebo v seriálu Frasier, kde představovala sexuálně posedlou výtvarnici. Objevila se například i ve filmu Po čem ženy touží. Co se jejího ocenění týče, získala ho v roce 2005 na Satellite Awards, za skvělé ztvárnění Dr. Lisy Cuddyové.
Má dobrý hudební sluch, ráda píše divadelní hry a muzikály (Positive Me). Vlastní tři psy a kočku.Je vegankou a částěčně se zapujuje do programů na orchranu zvířat, takže nenosí žádné pravé kožichy a je proti testování kosmetických výrobků na zvířatech.
Filmografie:
2006 - Výprodej
2005 - Mezi otci a syny, Say Uncle
2004 - Dr. House
2003 - Bláznivá školka, Date with Darkness
2002 - Erotománie,Leap of Faith
2001 - Black River
2000 - Po čem ženy touží, Rabín, kněz a krásná blondýna
1999 - 30 Days
1998 - Batman/Superman Movie, I'm Losing You, In the Loop,
Ztracen v L.A.,Nebezpečné podezření, Susanin plán
1997 - Lepší už to nebude, New Batman Superman Adventures
1996 - Relativity, Superman
1995 - Skoro dokonalá
1994 - Milostná aféra
1991 - Doors
1990 - Awake on the Wild Side
Známé fakty postavy:
- hraje golf
- nemůže si najít partnera
- snaží se otěhotnět
- vedoucí(primář) kliniky
- chce si udržet House za každou cenu
//<![CDATA[ //]]>
//<![CDATA[ document.write('<'+'iframe width="160" height="600" frameborder="0" style="border:none" scrolling="no" src="http://ad.adfox.cz/utf/ppcbe?js=0&amp;charset=utf&amp;format=7f7f7f000000c3d9ffb3b3b3ffffff53&amp;partner=7317&amp;stranka='+location.href+'"><'+'/iframe>'); //]]>
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama